Home » AKTUALNOŚCI » Ukończyliśmy adaptację auli edukacyjnej we Lwowie.

Ukończyliśmy adaptację auli edukacyjnej we Lwowie.

20181221_124648Poprawa warunków praktycznego nauczania uczennic Lwowskiego Kolegium Pielęgniarskiego to jeden z celów realizowanego przez Fundację Nauka dla Rozwoju projektu. Jednym z efektów naszych działań jest wyremontowana i zaadoptowana do potrzeb nauczania aula dydaktyczna mieszcząca się w 4 Miejskim Szpitalu Klinicznym m. Lwowa. Szpital jest bazą dla praktycznej nauki dla Kolegium pielęgniarskiego. W rezultacie naszych działań przeprowadziliśmy generalny remont obejmujący: osadzenie nowych drzwi i okien, położenie nowego parkietu, zainstalowanie nowej sieci elektrycznej, w tym nowych, panelowych lamp ledowych, instalację nowego sufitu podwieszanego wraz z systemem klimatyzacji i nagłośnieniem. Instalację nowych, wydajniejszych grzejników oraz termomodernizacją budynku polegającą na ociepleniu ścian zewnętrznych. Aula została umeblowana stołami i krzesłami konferencyjnymi.